Toont alle 11 resultaten

Al onze pakketten kunnen wij leveren als kerstpakket. Verras vrienden, zakenrelatie, medewerkers of iemand die u wilt bedanken aan het einde van dit jaar, met een prachtig kerstpakket van Ottolenghi. Alle pakketten kunnen wij feestelijk voor u verpakken zodat u een mooi kerstgeschenk kan aanbieden. Naast de standaard pakketten die wij als kerstpakket kunnen verpakken, kunnen wij ook andere producten leveren die wij als kerstpakket aan kunnen bieden. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

De kookboeken van Yotam Ottolenghi zijn een prachtige vertaling Midden-Oosterse keuken. Een keuken die in het teken staat van mooie kruiden en specerijen.  Een rijkdom aan ingrediënten die specifiek zijn in landen als Israël, Palestina, Libanon, Jordanië, Turkije enzovoorts. Producten en ingrediënten die je gerecht smaakvol maken. Recepten die authentiek zijn en het gevoel geven of je in het Midden-Oosten bent.
Ottolenghi geeft in zijn boeken tips om het keukenkastje te vullen met ingrediënten die gerechten deze mooie smaken mee geven. In het kookboek Simpel beschrijft hij 10 “Ottolenghi-ingrediënten”. Deze zijn samengevoegd in een “Ottolenghi-ingrediënten pakket“. Ook in het kookboek Flavour geeft Ottolenghi tips over producten en ingrediënten die onmisbaar zijn in de keukenkast. Flavour zegt het al “smaak”. Dit kookboek barst van de smaken uit het Midden-Oosten zoals gedroogde limoen, rozenharissa, pul biber (aleppo chilivlokken), zwarte knoflook, gedroogde chilipepers zoals ancho, chipotle en habanero maar ook hibiscus wordt toegevoegd aan het Flavourpakket van Ottolenghi waar 20 ingrediënten in verwerkt zijn.

Basisingrediënten die het makkelijk maken, om naast een boodschappenlijstje met verse producten, aan de slag te gaan in de keuken. Veel voorkomende producten zijn rozenharissa, tahin, ingemaakte citroenen, granaatappelmelasse, pul biber, urfa vlokken, gedroogde zwarte of witte limoen en sumak. Pul biber is ook wel bekend onder de naam aleppo peper en de urfa chilivlokken worden ook wel isot biber genoemd.

Onze pakketten zijn zorgvuldig samengesteld en onze producten zijn van de hoogste kwaliteit. Boeken die geen lijst hebben van “veel voorkomende ingrediënten” zijn door ons geanalyseerd. Producten die in de supermarkt moeilijk te vinden zijn of waarvan de kwaliteit beter is dan de supermarkt hebben wij aan deze pakketten toegevoegd. Koken start bij een recept maar eindigt in lekker eten als de juiste ingrediënten gebruikt worden.

Alle kookboeken van Ottolenghi worden bij ons aangeboden met een bijpassen ingrediëntenpakket. Of u nu zoekt naar ingrediënten voor het boek Simpel, Falastin of bijvoorbeeld OTK Extra Lekker, wij hebben het pakket in ons assortiment. Voor uw eigen keukenkastje of als cadeaupakket. Verwen de Ottolenghi-kok met een prachtig Simpel- of Flavourpakket.

Naast de geweldige kok, Ottolenghi, hebben ook twee andere kookboeken, Mezcla en Haniyé, die beide gekocht kunnen worden in combinatie met een ingrediëntenpakket. Ook deze boeken zijn het waard om regelmatig op het aanrecht te liggen. De smaken zijn verrassend. Haniyé in zijn eenvoud. Met weinig ingrediënten kookt Matay de Mayee in Haniyé recepten die van moeder op moeder zijn overgedragen. Gerechten uit de Suryoye cultuur, ook bekend als Assyriërs of Arameeërs. Recepten die niet eerder op papier hebben gestaan maar die nu in uw boekenkast een plekje kunnen krijgen en in uw keukenkast door het basis ingrediënten pakket aan te schaffen.

Mezcla daarentegen is een boek bomvol kleuren, geuren en smaken. De mooie balans tussen pittig en zoet. De herinneringen die Ixta Belfrage heeft aan de eetcultuur van haar familie zijn terug te vinden in dit boek. Mexicaans, Braziliaans en Italiaans. De namen van de landen geven al een beeld van de smaken die zich vertalen naar het bord. Opvallend is de ahornsiroop die heel veel door Ixta gebruikt wordt.  Rozenharissa, chipotlevlokken, urfa chilivlokken, pul biber en gedroogde chilipepers zoals de ancho en chipotle zijn ook onmisbaar in de keuken van Mezcla. Stel voor dit boek je pakket zelf samen met ingrediënten van hoge kwaliteit en die nog geen weg hebben gevonden naar jouw keukenkast.