Op voorraad

Za’atar groen (in glazen pot)

3,50

binnen 2 á 3 werkdagen in huis

Beschrijving

  • Za’atar groen, (standaard groene variant met tijm, iets kruidiger van smaak dan de rode), 100 gram in glazen pot
  • Kruidenmengsel van sesam, graan, thijm, zonnebloemolie, sumak en een snufje zout.
  • Gebruik: naar smaak toevoegen

Za’atar is een lekker kruidenmengsel van tijm, sumak en andere kruiden. In het Midden-Oosten worden verschillende soorten tijm en kruiden gebruikt (zie filmpje, waarin ook Jonnie Boer zijn eigen mengsel toelicht). Za’atar kan over allerlei verschillende gerechten worden gestrooid, zoals over tomaten, komkommer en paprika in zaf’atar is terug te vinden in het recept Gehakte salade met tahin en za’atar uit SIMPEL. Of kies het brunchgerecht Gesmoorde prei met eieren en za’atar: met het zoute van feta en het zure van de ingelegde citroen is dit gerecht mooi in balans.

Za’atar is ook terug te vinden in het pakket Simpel (met of zonder kookboek) als onderdeel van de van 10 must have ingrediënten die op de ‘Ottolenghi-lijst’ staan voor het kookboek Simpel.

In de andere kookboeken van Ottolenghi, de Ottolenghi Test Kitchen en kookboeken Jeruzalem en Falastin is dit kruidenmengsel ook terug te vinden. Zo tref je in het kookboek Shelf Love ‘doperwten met tahin en za’atar’, in Plenty More, het vegetarische kookboek van Ottolenghi, een baba ganoush van courgette met za’atar en in eveneens zijn vegetarische kookboek Flavour is het gerecht ‘cacio e pepe’ omgetoverd tot ‘Za’atar cacio e pepe’. Een bekende pasta uit Italië.

Wil je kennismaken met het kookboek Falastin van Sami Tamimi dan is er direct een recept te vinden als je het boek op eerste pagina openslaat ‘Hassans snelle eieren met za’atar en citroen’. Een liefhebber van vis dan is het recept ‘pittige pijlinktvis met za’atar en tomatensalsa’ een pittig voorgerecht welke mooi gecombineerd kan worden met een groene salade.