Toont alle 13 resultaten

De kerstperiode komt eraan. Niets is mooier dan een schitterend kookboek krijgen als kerstgeschenk. De kookboeken van Ottolenghi kunnen ook eenvoudig toegevoegd worden aan een kerstpakket of wij stellen voor u een kerstpakket samen. De wensen kunnen met ons besproken worden of wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op als u belangstelling heeft voor een kerstpakket gericht op de Ottolenghi ingrediënten of één van onze andere producten.

Hoe geweldig zijn de kookboeken van Yotam Ottolenghi. Hij brengt met zijn boeken de Midden-Oosterse keuken naar uw tafel. Of het nu draait om de vegetarische keuken of niet, voor iedereen is er een kookboek wat aansluit bij de wensen. Flavour en Plenty More zetten de vegetarische Midden-Oosterse keuken op de kaart. Simpel en Het kookboek laten beide een variatie aan gerechten zien van groente, vis en vlees. De OTK wat staat voor Ottelenghi Test Kitchen, is een team wat met enthousiasme werkt aan prachtige gerechten die bestaan uit vis, vlees en vegetarische gerechten. Alle kookboeken sluiten af met een zoet hoofdstuk. Wat na een diner mag een heerlijk toetje niet ontbreken.

De borrelplank kunnen wij niet wegdenken uit ons land. De mezze is daarentegen niet weg te denken uit de Midden-Oosterse keuken. Alle boeken van Ottolenghi starten met mezze gerechten. Van dipjes, kleine salades, labhne tot hummus. Geweldige combinaties van smaken. Vaak met een knipoog naar onze eigen keuken door herkenbare smaken toe te voegen aan de authentieke Midden-Oosterse smaken. In het OTK boek ‘Extra Lekker’ worden sauzen en dipjes gemaakt die gebruikt worden voor meerdere recepten.

Koken is een beleving. Ruiken, proeven en uiteindelijk een smaakvol gerecht opdienen. De beleving heeft vaak te maken met opvoeding, herinneringen, ervaringen, veel doen. Dan draait het niet alleen om de recepten maar ook om het verhaal; de beleving.

De kookboeken Jeruzalem & Falastin van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn daar prachtige voorbeelden van met mooie illustraties.

Mezcla, het kookboek van Ixta Belfrage, is een combinatie van culturen die een rol hebben gespeeld in haar opvoeding. De combinatie van zoete en pittige smaken in een gerecht komen uit landen als Brazilië, Mexico en Italië. De kleurrijke omslag van dit boek laat zien hoe kleurrijk de landen zijn die invloed hebben gehad op de totstandkoming van deze gerechten. Ixta Belfrage is een “leerling” geweest van Ottolenghi in zijn Ottolenghi Test Kitchen. Ottolenghi draagt haar boek en warm hart toe.

Esther Erwtenman heeft ook gewerkt in de Test Kitchen. Zij vertelt graag over haar ervaringen en de leerzame jaren in de keuken van Ottolenghi. Door haar Joodse achtergrond en de sterkte band met Israël en haar ouders kwamen er twee prachtige boeken uit haar handen. Nosh en Tahin. Beide zijn volledig gericht op de vegetarische keuken. Beide boeken met hun eigen karakter, met hun eigen verhaal.

Haniyé geschreven door Matay de Mayee en geïnspireerd door de eetcultuur van zijn voorouders. De best bewaarde recepten uit de oudste wereld keuken nu op papier. Een keuken die gedomineerd wordt door leven van ingrediënten die beschikbaar zijn. Een keuken die ontstaan is vanuit de eenvoud. Met deze ingrediënten kun je verrassend mooie gerechten maken. Ingrediënten zullen niet lang in de kast staan.