Resultaat 1–24 van de 108 resultaten wordt getoond

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse chefkok die inmiddels bekend is om zijn prachtige kookboeken. De boeken zijn gebaseerd op Midden-Oosterse gerechten omdat Yotam Ottolenghi jaren in Jeruzalem heeft gewoond. In zijn boeken zie je ook een knipoog naar de Italiaanse keuken omdat één van zijn ouders Italiaanse roots heeft.

Midden-Oosterse- of Ottolenghi-ingrediënten zijn eenvoudig via deze webshop te vinden. In deze categorie ‘ingrediënten per boek’ is in één oogopslag te zien welke ingrediënten wij aanbieden die in de verschillende boeken gebruikt worden.

Yotam Ottolenghi adviseert in zijn boeken bepaalde producten of merken aan. Zo is in ons assortiment de rose harissa paste van Belazu te vinden, de ingelegde citroenen van Belazu maar ook producten als zwarte gedroogde limoen, granaatappelmelasse en bijvoorbeeld zwarte knoflook.
De granaatappelmelasse is onmisbaar in de Midden-Oosterse keuken voor het maken van dressings, marinades of het besprenkelen van gegrilde groente en vlees.

De ingrediënten bestaan uit kruiden & specerijen en olie, azijn & sauzen, hier is zijn ook mooie producten te vinden zoals balsamicoazijn.  Ook is er een assortiment aan rijstsoorten uit landen als Turkije en Israël.

Ook zijn gedroogde chili’s & pepers te vinden in ons assortiment. Veelgebruikte chili’s en pepers in de keuken van Ottolenghi zijn  de ancho, chipotle, habanero, cascabel en norapeper. Deze pepers doen het ook heel goed in de Mexicaanse keuken.
In het boek Mezcla van Ixta Belfrage, zijn de gedroogde chili’s en pepers rijkelijk vertegenwoordigd. Ixta Belfrage heeft Mexicaanse, Braziliaanse en Italiaanse roots. Haar boek is gebaseerd op haar jeugdherinneringen aan eten in deze landen wat een mooie mix is geworden van zoet en pittig. In haar keuken zijn de chilipepers dan ook onmisbaar.

Rijst, couscous en freekeh zijn ook belangrijke ‘begeleiders’ in de Midden-Oosterse keuken. Ottolenghi gebruikt in zijn boeken diverse rijstsoorten. De meest authentieke rijstsoorten zijn bij ons te vinden van rondkorrelrijst tot de relatief eenvoudige basmatirijst. Onze basmatirijst is een kwaliteitsproduct en mag vanwege deze kwaliteit ‘premium basmatirijst’ heten.

In de webshop is zichtbaar hoe breed het Ottolenghi assortiment is. Van kardemom, za’atar, pul biber, urfa chilivlokken, gedroogde anchopeper, rozenharissa, puy linzen, gedroogde limoen, zwarte knoflook tot olijfolie; het is te vinden in ons assortiment.