Toont alle 22 resultaten

In de Ottolenghi kookboeken zien we het merk Belazu met regelmatig terug. Eén van de favoriete producten van Ottolenghi, maar ook Jamie Oliver, is de Belazu Rose Harissa oftewel de rozenharissa. Waarom Belazu?

Belazu heeft één missie; een goede smaak. In 1991 ontstond Belazu vanuit een passie voor olijven die ze meenemen vanaf de markt in de Provence. Olijven van een kwaliteit waar de Britten van kunnen dromen. Belazu is een bedrijf gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Hier starten ze met het hun eerste eigen geproduceerde olijfolie.

In 1994 gaan ze op zoek naar nieuwe smaken in Europa. Zo ontstaat er een groter assortiment en worden de pesto toegevoegd. Het bedrijf is gepassioneerd, innovatief en hardwerkend. Altijd op zoek naar inspiratie vanuit hun creativiteit, enthousiasme en passie. Hun reis naar smaken zet zich voort en is gebaseerd op hun missie; hoogwaardige producten verwerken tot kwaliteitsproduct. Van de boer, die zijn biologische producten levert, naar het bord van de klant.

Aandacht voor de leveranciers, telers, medewerkers en klanten staan bij hun hoog in het vaandel.

Vanaf 2002 voorzien zij hun klanten in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten van een breed scala aan mediterrane en Midden-Oosters geïnspireerde ingrediënten. Chefkoks als Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver verwerken de hoogwaardige producten in hun keuken en recepten.

Deze producten laten wij graag terugkomen in ons assortiment. De rozenharissa / rose harissa is een van onze beste producten die al 20 jaar te vinden is binnen het assortiment van Belazu.
Niet voor niest is het een bekroond en populair product binnen het Belazu assortiment en zeer veelzijdig in gebruik.  De smaken kunnen omschrijven worden als complex kruidenmengsel, met een toegevoegde aroma van rozenblaadjes en een aangename chilismaak die zorg voor pittigheid.

Geen Midden-Oosterse keuken zonder ingelegde citroen. Veel gebruikt in een tajine of salade. De kleine gekonfijte citroenen geven een heerlijke geur aan de meest uiteenlopende gerechten. De ingelegde citroen van Belazu wordt met de hand gesorteerd op maat en kwaliteit. Ze worden daarna met de hand verpakt om ervoor te zorgen dat het fruit niet kneust en zijn geurige aroma behoudt. Dit product heeft niet voor niets een award gewonnen.

Het brede scala wat zij leveren bestaat uit pesto’s, pasta’s, olijven, antipasti, granen, azijn en olie. Te gebruiken voor een diversiteit aan recepten zoals gebak, sandwiches, salades,  soepen en sauzen!

Geniet mee van deze mooie producten die met passie en liefde gemaakt zijn. Een selectie van deze producten is te vinden in ons assortiment. Zoals bijvoorbeeld de rozenharissapesto en diverse tapenades. Probeer de zwarte olijven tapenade, het meest verkochte producten van Belazu.

Deze prachtige ingrediënten bieden wij aan in een cadeauverpakking. Wij kunnen deze producten ook voor u samenvoegen als een kerstpakket. Zo verrast u medewerkers, vrienden of andere bekende met een smakelijke kerstpakket aan het einde van het jaar. Vraag bij ons de mogelijkheden aan. Wij denken graag met u mee over welk kerstpakket bij u past. Zo maken we er met elkaar een smakelijk kerst van!